stichting as sunnah

Inzamelingsactie

Inzamelingsactie
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
Bij dezen willen wij van Stichting As-Sunnah een oproep doen aan de moslim gemeenschap. Graag willen wij een eigen gebouw realiseren om daar o.a. een gebedsruimte in te vestigen, lokalen om les te geven, een bibliotheek om te kunnen studeren, een algemene ruimte voor maatschappelijk werk, huiswerkbegeleiding, ontmoetingen en meer.
Hiervoor willen wij met een inzamelactie beginnen. Daarom vragen wij eenieder om uw steentje bij te dragen aan dit mooie project waar een grote beloning tegenover staat. Het is een groot bedrag dat we moeten inzamelen daarom hopen we dat iedereen zich zo goed mogelijk wilt inzetten.
De Profeet ﷺ heeft gezegd:
“Wanneer de mens sterft, houden zijn daden op, behalve drie: een doorlopende liefdadigheid, kennis waar anderen profijt van hebben of een oprechte zoon (of dochter) die smeekbeden voor hem verricht.”
[Sahieh Muslim]
Abu Hurayrah (رضي الله عنه) levert over dat de Boodschapper van Allaah ﷺ zei: “Voorwaar Allaah de Verhevene, accepteert de sadaqah (liefdadigheid) van één van jullie met Zijn Rechterhand en bereidt vervolgens zijn beloning voor, zoals één van jullie zijn veulen verzorgt, totdat elke hapje het net zo groot maakt als de berg Uhud.
[Ahmad en At-Tirmidhi, een authentieke overlevering.]
Verder zegt Allaah Subhaanahu wa Ta’aala in de Qor’aan:
“En wat jullie ook aan bijdragen uitgeven (op de weg van Allaah); Hij zal het vergoeden. En Hij is de beste der Voorzieners.”
[Surah Saba 34:39]
Hieronder volgt een bericht van shaykh Abu ‘Abdillaah Bouchta met een tazkiyyah over de stichting en ook motiverende woorden van onze ustaadh Abu Mundhir en ustaadh Abu Nawfal:
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وسلم تسليما كثيراً مزيداً
أما بعد:
Het uitnodigen tot At-Tawhied (het monotheïsme) op basis van kennis is de weg van de Profeten en hun volgelingen.
En de Stichting As-Sunnah Maastricht is een van de stichtingen in Nederland die bij mij bekend zijn en waarvan de leden de weg volgen van de Profeet – salla Allaah ‘alaihi wassallam – en de vrome voorgangers in hun da’wah. (احسبهم كذلك، والله حسيبهم ولا ازكي على الله احدا) .
-Aboe Abdi Allah Bouchta
بسم الله الرحمن الرحيم
Vragend om de steun van Allaah moedig ik hierbij onze broeders van Ahlus-Sunnah wal-Djamaa’ah aan, om een helpende hand te reiken naar hun broeders om een ruimte te kopen die zij als moskee willen gebruiken in de stad Maastricht. Zoals de profeet صلى الله عليه وسلم zei: “wie een huis voor Allaah bouwt, Allaah zal een huis voor hem bouwen in het paradijs.”
-Abdullaah Abu Mundhir
بسم الله الرحمن الرحيم
Alle lof is aan Allaah, De Heer van alle Werelden, De Barmhartige, De Genadevolle, De Koning van de dag Des Oordeels.
Aan iedere broeder en zuster die hart heeft voor deze da’wah en graag zijn steentje bij wil dragen in het verspreiden van de Soennah, aan hen allemaal zeg ik: nu is het een kans wat zich niet vaak voordoet, grijp hem en help uw broeders in deze stichting (As-Sunnah) om een ruimte te kopen waarin de zuivere da’wah van Ahl-Assoennah wordt verspreid.
En wees bij degenen die profiteren van de beloning voor doorlopende Sadaqah en profijtvole kennis na hen dood.
-Na’im Abu Nawfal
Wij vragen Allaah de Meest Verhevene om eenieder die ons kan steunen om hem te belonen met het goede. Ons rekeningnummer waar u kunt storten:
IBAN: NL57ABNA 0453673287
BIC: ABNA NL2A
t.a.v.: Donatie gebouw
Doneren kan ik snel via deze link:
Team Stichting As-Sunnah